Sparen en beleggen

Een potje opbouwen voor vervanging van dure huishoudelijke apparaten of een vermogen opbouwen om een lange reis te maken? Het is mogelijk door te sparen of te beleggen. Wij adviseren u graag over de beste optie voor u.

Sparen Sparen is een populaire manier van vermogensopbouw. Het is namelijk zeer veilig. Regelmatig stort u een bepaald bedrag op een spaarrekening en over uw spaartegoed ontvangt u rente. De rentepercentages kunnen nog al eens verschillen per spaarrekening. Zet u uw geld bijvoorbeeld voor langere tijd weg, dan krijgt u meer rente. Ook is de rente vaak hoger als er een bepaald minimum saldo geldt voor de spaarrekening of als u via internet spaart.

Beleggen Beleggen brengt wat meer risico’s met zich mee, maar het is wel dé manier om hoge opbrengsten te behalen. De meeste mensen beleggen in aandelen. Daarnaast is het ook mogelijk om te beleggen in opties, obligaties, deposito’s, onroerend goed of zogenoemde mixfondsen. Bij mixfondsen is de portefeuille opgebouwd uit verschillende vormen van beleggen. Hierdoor loopt u minder beleggingsrisico.